alt   alt

Kort en langhaar dwergteckels

 

Goededag,

Na zo'n 35 jaar Duitse herders als favoriet ras te hebben gehad, waarmee ik zo'n 20 jaar ook regelmatig een nestje fokte besloot ik na het overlijden van de laatste dat het tijd voor een kleiner ras. De keus lag voor de hand, omdat er eigenlijk altijd al wel een teckel in huis was. De teckel, die qua karakter zeker geen doetje is ! Tenslotte is het gewoon een jachthond die het heerlijk vind om met de baas het bos op te gaan en als het kan wat wild op te jagen. En doof dat ze dan zijn ! Diezelfde teckel die na de wandeling lekker bij je op schoot kruipt en je heeeel lief aankijkt

                      

Ik doe mijn best om gezonde honden te fokken met een leuk karakter. Alle honden waar mee gefokt wordt hebben een kwalificatie gehaald op een show en een oogonderzoek gehad op erfelijke afwijkingen. 

                 

Daar ik er van overtuigd ben dat een goede natuurlijke voeding zeer belangrijk is voor mijn honden voer ik met vers vlees. Ook de pups worden verspeend op vers vlees.

                               

Als er een nestje geboren is worden de pups in huis opgevoed en blijven daar ook tot ze naar hun nieuwe baasjes gaan.

Ik ben erkend NTC-fokker. Dit houdt in dat ik me houd aan de door de Nederlandse teckelclub gestelde eisen t.a.v. het fokken van teckels.

Alle pups worden met stamboom afgegeven, zijn ingeënt door de dierenarts en hebben tevens een gezondheidsverklaring met paspoort. Ze zijn gechipt door de Raad van Beheer en er is identiteits dna afgenomen. Ook zijn ze geregistreerd bij de databank van de RvB.

Verder worden ze 4x ontwormd.

 Bedankt voor Uw aandacht en misschien tot ziens!

 Pia Lodeweeg