alt   alt

Kort en langhaar dwergteckels

 

Goededag,

Na zo'n 35 jaar Duitse herders als favoriet ras te hebben gehad, waarmee ik 20 jaar ook regelmatig een nestje gefokt heb ,heb ik besloten om te stoppen met het fokken van grote honden. Altijd veel plezier van mijn honden gehad en veel gesport met ze, maar het werd tijd voor een kleiner ras. De keus lag voor de hand, omdat er eigenlijk altijd wel een teckel in huis was. De teckel, die qua karakter zeker geen doetje is ! Tenslotte is het gewoon een jachthond die het heerlijk vind om met de baas het bos op te gaan en als het kan wat wild op te jagen. En doof dat ze dan zijn ! Diezelfde teckel die na de wandeling lekker bij je op schoot kruipt en je heeeel lief aankijkt......ja ja!

 

                       

Ik doe mijn best om gezonde honden te fokken met een leuk karakter. Alle honden waar mee gefokt wordt hebben een kwalificatie gehaald op een show en een oogonderzoek gehad op erfelijke afwijkingen. 

                 

Daar ik er van overtuigd ben dat een goede natuurlijke voeding zeer belangrijk is voor mijn dieren voer ik met vers vlees.Het is misschien iets bewerkelijker dan brokjes, maar gezondheid staat voorop! Ook de pups worden vanaf het verspenen met vlees gevoerd en dit gaat altijd probleemloos. Wilt U meer weten over versvleesvoeding kijk dan eens bij de links, daar staan diverse sites met info over dit onderwerp.

                                                                                            

Als er een nestje geboren is worden de pups in huis opgevoed tot het moment dat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.Dat geeft altijd veel plezier, ook bij de andere huisdieren, ze zijn allemaal vreselijk nieuwsgierig en willen niets liever dan dat de pupjes eindelijk groot genoeg zijn om mee te spelen !

                              

Ik ben erkend NTC-fokker . Dit houdt in dat ik me houd aan de door de Nederlandse teckelclub gestelde eisen t.a.v. het fokken van teckels.

Alle pups worden met stamboom afgegeven, zijn ingeënt door de dierenarts en hebben tevens een gezondheidsverklaring met paspoort. Ze zijn gechipt door de Raad van Beheer en er is identiteits dna afgenomen. Ook zijn ze geregistreerd bij de databank van de RvB. Verder 4 x ontwormd .

 

 Bedankt voor Uw aandacht en misschien tot ziens!

 Pia Lodeweeg