Marjolein Markink (1969) rondde eerst de Kunstacademie in Arnhem af en ging vervolgens naar de Zeevaartschool en heeft een jaar of 7 wereldwijd in de zeilende passagiersvaart gewerkt. De laatste jaren is zij zich weer helemaal op de kunst gaan richten, waarvan zij een aantal jaar bijzondere grafkisten op de markt heeft gebracht. Grafkisten in de vorm van bootjes of van gebruikt hout. Momenteel combineert zij een parttime baan in de psychiatrie met het maken van beelden in opdracht en vrij werk. Hout is het basismateriaal en veelal worden hele boomstammen gebruikt.

De laatste jaren heeft zij ook met brons en staal leren werken en bij haar houten beelden worden steeds meer stalen elementen toegepast. Marjolein Markink woont en werkt in de uiterwaarden van de IJssel (Gelderland) op een varend woonschip en heeft haar atelier op vaartuig 1306 een historische dekschuit met een schuur erop. Aangezien er veel met grote stammen gewerkt wordt werkt zij met name buiten op de dijk.

pauw

De pauw staat tot 1 november in de Raadhuisstraat te Doetinchem. Verdere info: www.20opeenrei.nl

Ge├»nspireerd door het materiaal pvc en daarmee losgegaan,  vertaald in een pauw, omdat ze inspireren, versieren, verleiden. Zie maar eens een pauw te vangen: sommige vogels kunnen niet gekooid, hun veren zijn te bont.

Gekozen voor een groene pauw omdat het beeld groter en groter groeide. Een groene pauw kan ook wel 3 meter groot worden.